Eervolle vermelding Houtprijs 2008 De Ark

Pastoraal Centrum De Ark eervolle vermelding Houtprijs 2008

Donderdag 24 april werden de winnaars van de Houtprijs 2008 bekend gemaakt tijdens het Nationaal Houtcongres in de Philharmonie te Haarlem. Initiatiefnemer Centrum Hout ontving dit jaar maar liefst 85 inzendingen voor de Houtarchitectuurprijs. De jury kwam na uitvoerig beraad tot een Top 10 van meest gewaardeerde projecten. Daaruit zijn vervolgens vier prijswinnaars voor de Houtarchitectuurprijs 2008 geselecteerd, waarbij het Pastoraal Centrum De Ark, van Victor de Leeuw, een eervolle vermelding ontving.

Jury beoordeling:

'Het door een sober ontwerp en bijbehorende materialisering gekenmerkte gebouw krijgt diepgang en expressiviteit door het op sublieme en subtiele wijze uitnutten van de unieke eigenschappen van hout. De Ark is architectonisch een prachtig gebouw. Het is anders dan alle andere projecten.'

De Houtprijs is in 1999 in het leven geroepen om esthetisch, innovatief en duurzaam houtgebruik te belonen. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en kent twee categorieën: 'architectuur' en 'innovatie'. Doel van de prijs is ruchtbaarheid te geven aan ontwikkelingen op het gebied van nieuwe technieken, verantwoorde toepassing en mogelijkheden van de vernieuwbare grondstof hout in de bouw.