Nieuwe polikliniek, Voorburg

Zwevend paviljoen voor Reinier de Graaf Groep

Vandaag is in Voorburg gestart met de bouw van de nieuwe polikliniek voor de Reinier de Graaf Groep. Het nieuwe gebouw komt op het terrein van het Diaconessenhuis Voorburg.

Met het ontwerp zet EGM een modern en patiëntvriendelijk gebouw los op het terrein. De horizontale banden en opengewerkte entree maken het paviljoen in schaal vriendelijk en menselijk waarbij de terugspringende sokkel lichtvoetigheid benadrukt. De polikliniek zal patiënten ontvangen voor spreekuren, controles en diagnostiek.

 

De bouw zal ruim een jaar in beslag nemen en is in handen van aannemers Du Prie en Van Galen/Schoonderbeek in samenwerking met constructeur Royal HaskoningDHV en installatieadviseur Deerns. Tijdens deze periode kunnen patiënten gebruiken blijven maken van de zorg in het huidige gebouw in Voorburg. Eind 2021 zal de polikliniek haar eerste patiënten ontvangen.

 

2020.05.18