Transformatie Fenixloods II Rotterdam

Historische Fenixloods II op Katendrecht in Rotterdam wordt getransformeerd tot Landverhuizersmuseum

De historische Fenixloods II op Katendrecht in Rotterdam wordt getransformeerd tot een Landverhuizersmuseum met een plint met functies die onder de labels creatief, cultureel en culinair vallen. Het Landverhuizersmuseum herdenkt de miljoenen landverhuizers die Rotterdam en Europa achter zich lieten in de negentiende eeuw. De Fenix is een van de laatste historische havenloodsen van Rotterdam. De loods was ooit de grootste loods ter wereld; een sprekend voorbeeld van de markante Rotterdamse havenarchitectuur.

Om tot de herontwikkeling te komen wordt de Fenix gerestaureerd door Bureau Polderman en krijgt het een toegankelijke lobby met een bijzonder uitzichtpunt ontworpen door MAD Architects. EGM architecten verzorgt voor het gehele plan als co-architect de bouwkundige uitwerking. Eerder al was EGM betrokken bij het bouwkundig vooronderzoek en uitwerking van de bestaande situatie in BIM. De werkzaamheden vinden plaats in nauwe samenwerking met MAD Architects en Bureau Polderman.

 

Voor EGM is de Fenix het derde bijzondere project op Katendrecht in Rotterdam. Powered by EGM heeft ook de bouwkundige uitwerking verzorgd van Fenix I en De Groene Kaap. Begin 2020 is gestart met de transformatie van de Fenix, in 2023 wordt het museum door Stichting Droom en Daad geopend.

 

2020.01.14