Universiteit Utrecht krijgt duurzaam interieur

Duurzaam en inspirerend, dat staat centraal bij de renovatie en vernieuwing van de faculteitsgebouwen

EGM architecten en EGM interieur werken voor de Universiteit Utrecht aan het ontwerp voor de gebouwen van de Diergeneeskunde. De nieuwe werkomgeving krijgt een interieur gebaseerd op het Activiteit Gerelateerd Werken.

 

Het team met projectmedewerkers, toekomstige gebruikers en adviseurs werkt aan de nieuwe werkomgeving van het Jakob- en Schimmelgebouw. EGM is daarbij verantwoordelijk voor het architectonisch en interieurontwerp. De nieuwe werkomgeving krijgt een interieur gebaseerd op het Activiteit Gerelateerd Werken.

Projectarchitect Willeke Smit: ‘Ons doel is om een aantrekkelijke en comfortabele werkomgeving te maken die past bij de gebruikers. Ontmoeting, maar ook rust en privacy bieden in de werkomgeving is de basis van het ontwerp. En we maken van de nu anonieme kantoren een sfeervolle plek waarin het dier en de mens zichtbaar worden. In de nieuwe werkomgeving wordt het Activiteit Gerelateerd Werken ingevoerd.’

 

Het dier als inspiratiebron

Bij de verbouwing is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. In de comfortabele en energievriendelijke nieuwe werkomgeving is het dierlijk lichaam de inspiratiebron. Elk onderdeel van het lichaam heeft een eigen functie: het skelet, de huid, zintuigen. Dit maakt ieder dier uniek. Het interieurontwerp maakt op abstracte wijze het skelet, de botstructuur en structuren in het lichaam zichtbaar.

 

2021.12.03