Veel bezoekers op de Dag van de Bouw

Reinier de Graaf Gasthuis en O|2 VU Amsterdam populaire trekpleisters

De in aanbouw zijnde projecten Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en het O|2 gebouw van VU Amsterdam verwelkomden een groot aantal bezoekers tijdens de Dag van de Bouw op 24 mei 2014.

Reinier de Graaf Gasthuis

In Delft kregen bezoekers de gelegenheid om vanaf een hoogwerker het gebouw te bekijken. Hierdoor kreeg men goed beeld van de bijzondere vorm van het nieuwe ziekenhuis dat als een esculaap is ontworpen. Dat de interesse voor deze nieuwbouw zo groot is, heeft alles te maken met het feit dat iedereen in Delft in potentie met het Reinier de Graaf Gasthuis te maken kan krijgen; als patiënt, als bezoeker en als medewerker. Na een rondwandeling door het gebouw werden bezoekers in de toekomstige centrale hal van het ziekenhuis geïnformeerd over ontwerpaspecten van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis.

O|2

De bezoekers in Amsterdam werden getrakteerd op een fantastische uitzicht over de campus vanaf één van de twee mikadoterrassen die het gebouw zo speciaal maken. Een rondgang door het gebouw leverde een mooi beeld op van hoe de medewerkers en studenten van de VU straks hun werk kunnen doen. Hoewel het gebouw groot van schaal is, tonen de openheid van het atrium en de verbindingen tussen de verdiepingen, waar in sociale ontmoetingsplekken wordt voorzien, een warm hart dat toch ook kleinschaligheid voorwendt.

Dag van de Architectuur

Op 22 juni 2014 staat het O|2 gebouw wederom in de belangstelling tijdens de Dag van de Architectuur. Ook EGM architecten is dan weer van de partij met een persoonlijke presentatie van de architect over het ontwerp en de visie op het gebouw. Deze wordt gegeven vanuit het tegenoverliggende OZW Gebouw.