Verbindingsbrug tussen Instituut Verbeeten en JBZ geopend

Symbool voor samenwerking Verbeeten instituut en Jeroen Bosch Ziekenhuis

De verbindingsbrug tussen Instituut Verbeeten en het Jeroen Bosch Ziekenhuis is op 26 maart 2014 officieel geopend door mevrouw Brigite van Haaften, gedeputeerde van de Provincie Noord Brabant. Als openingshandeling ontstak een lichtkunstwerk van kunstenaar Herman Kuijer dat speciaal gemaakt is voor het Oncologisch Centrum.

Healing Environment en Evidence Based Design

Kunst heeft een positief effect op het welbevinden en de gezondheid van mensen. De ruim duizend lampjes vormen symbolische troost en dragen zo bij aan een Healing Environment. Dit was ook al bij het EGM-ontwerp voor het Instituut Verbeeten en het Jeroen Bosch Ziekenhuis een belangrijk uitgangspunt.

EGM neemt bij het ontwerpen van gezonde gebouwen voor de gezondheidszorg 'evidence based design' als vertrekpunt. Onderzoeksresultaten, studies en ervaring staan aan de basis van het ontwerpproces om de totstandkoming van helende omgevingen te garanderen.

Nauwe samenwerking

De door EGM ontworpen loopbrug draagt bij aan de steeds hechter wordende samenwerking op het gebied van Oncologie. Patiënten vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen voortaan heel gemakkelijk en comfortabel het Instituut Verbeeten bereiken.

De 135 meter lange loopbrug loopt achter het voormalige Willem-Alexander Ziekenhuis door, waarbij onderweg genoten kan worden van het uitzicht op de kapel en het natuurgebied, de Gement. Voor patiënten is het erg plezierig nu niet meer buitenom naar het instituut te hoeven. "Dat behoort nu definitief tot het verleden", aldus Peter Langenbach, lid van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.