ABB Delft hoofdkantoor en R&D faciliteit

Duurzaam gebouw voor ontwikkeling laadsystemen elektrische voertuigen

Wereldspeler laadsystemen voor elektrische voertuigen keert terug naar Delft

Technologiebedrijf ABB vestigt zich op de TU Delft Campus met een nieuw hoofdkantoor en R&D-centrum voor zijn werkzaamheden aan laadsystemen voor elektrische voertuigen.

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

X

ABB Delft hoofdkantoor en R&D faciliteit

Duurzaam gebouw voor ontwikkeling laadsystemen elektrische voertuigen

ABB en EGM delen een focus op het creëren van gezonde omgevingen. De nieuwbouw in Delft benadrukt de toewijding van ABB om de ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit te bevorderen. Zowel het gebouw zelf als de onderzoeksactiviteiten die in het complex zullen plaatsvinden helpen een betere toekomst te creëren.

Gezond en duurzaam gebouw

Het nieuwe hoofdkantoor en R&D-centrum heeft ruimtes voor omgevingssimulatie om te testen hoe laadsystemen zich gedragen bij warm of koud weer. Extreme omstandigheden zoals temperaturen van -40 tot +40 °C en hoge luchtvochtigheid kunnen in deze ruimtes worden gesimuleerd. Alle andere tests kunnen worden uitgevoerd met computersimulatiemodellen die ABB van vrijwel elke elektrische auto’s en types heeft gebouwd.

 

Het duurzame gebouw wordt verbonden met de warmtekrachtcentrale van de TU Delft, het dak ligt bedekt met zonnepanelen en is uitermate goed geïsoleerd. De constructie wordt zeer robuust, noodzakelijk voor het testen van zware voertuigen zoals een bus of vrachtwagen.

Van Epyon tot ABB

Epyon, een start-up opgericht door voormalige studenten van de Technische Universiteit Delft, heeft het oorspronkelijke laadstation ontwikkeld. Het bedrijf is in 2011 overgenomen door ABB. Inmiddels worden de snelladers in meer dan 60 landen verkocht. In Nederland zijn de snellaadstations onder andere te vinden bij Fastned langs de snelweg.

Een betere wereld

ABB kreeg onlangs wereldwijde erkenning door Fortune Magazine, dat ABB als 8e plaatste op de lijst van bedrijven die de wereld veranderen op het gebied van e-mobiliteit. Uiteraard is EGM trots om door ABB geselecteerd te zijn het nieuwe hoofdkantoor en R&D-centrum te mogen ontwerpen.

 

De opening van de nieuwe faciliteit is gepland voor de zomer van 2019.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!