Basisschool Van Hogendorp

Scholencomplex, Vlaardingen

Robuust, multifunctioneel en ruimtelijk

Het scholencomplex is een multifunctioneel gebouw, naast de schoolfunctie is het eenvoudig te gebruiken voor andere doeleinden, nu en in de toekomst.

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13

X

Basisschool Van Hogendorp

Robuust, multifunctioneel en ruimtelijk schoolgebouw

Het scholencomplex is een multifunctioneel gebouw voor de dienst Onderwijs van de Gemeente Vlaardingen. Naast de schoolfunctie is het eenvoudig te gebruiken voor andere doeleinden, nu en in de toekomst. In twee evenwijdige vleugels aan de Van Hogendorplaan zijn telkens acht lokalen ondergebracht met daarin de lesfuncties. Tussen deze twee bouwdelen is op de eerste verdieping een zwevend volume ingeklemd dat ruimte biedt aan twee speellokalen. De leslokalen zijn zo groot mogelijk ontworpen. De brede trap naar de eerste verdiepingheeft de functie van tribune, bij voorstellingen binnen de school en voor externe gebruikers.

 

Het gebouw richt zich op de groene buitenruimte en heeft de vorm van een bajonet. Het gevelmateriaal loopt van buiten over de langszijden door tot in het interieur van de school. De rest van de gevel is gemetseld in een bordeauxrode steen met donkere voegen. De steen komt terug in het interieur van de hal. De steen vormt een robuust tegenwicht met de verweerde grauwgele baksteen die veel in bebouwing van de wijk voorkomt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!