Bedrijfsgebouw Verkerk

Een duurzaam, onderhoudsvriendelijk, uitbreidbaar gebouw en uitgerust met een groot aantal technische noviteiten in Hoevelaken

Modern en praktisch gebouw dat een geleidelijke verantwoorde groei mogelijk maakt

1 / 16

2 / 16

3 / 16

4 / 16

5 / 16

6 / 16

7 / 16

8 / 16

9 / 16

10 / 16

11 / 16

12 / 16

13 / 16

14 / 16

15 / 16

16 / 16

X

Bedrijfsgebouw Verkerk

De huisvesting voor de Verkerk Groep is, zowel in architectonische als in technische zin, een modern en praktisch gebouw, passend bij het imago van het bedrijf

Eind 2008 is in Hoevelaken de bouw gestart van het nieuwe bedrijfsgebouw voor de vestiging van de Verkerk Groep, een elektrotechnisch installatiebedrijf met totaal 375 medewerkers. De Verkerk Groep wil haar bedrijf geleidelijk en verantwoord laten groeien. Daarom werd besloten de vestiging Hoevelaken, die geografisch zeer gunstig ligt in het midden van Nederland, een kwaliteitsinjectie te geven. De Verkerk Groep heeft EGM architecten gevraagd hiervoor een ontwerp te maken.

Het bestaande pand, gelegen op industrieterrein Hogenbrink aan de Oosterinslag, was sterk verouderd en bood geen mogelijkheden tot uitbreiding. Besloten werd een nieuw gebouw te realiseren op de bestaande locatie. Het gebouw heeft een moderne en praktische uitstraling, is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, uitbreidbaar en uitgerust met een groot aantal technische noviteiten.

 

Industrieterrein Hogenbrink wordt gekenmerkt door een bonte verzameling rechthoekige bedrijfsgebouwen, veelal uitgevoerd in een metselwerkplint en een met beplating beklede bovenbouw, hier en daar afgewisseld met een woonhuis. Dit industrieterrein is in de loop van de tijd gegroeid en volgebouwd en daardoor ontbreekt samenhang in architectuur en stedenbouw.

 

Om zich te onderscheiden van deze omgeving heeft de nieuwbouw een specifieke vorm gekregen. Het pand staat vrij op de kavel. De afgeronde hoeken en het afwijkende materiaal- en kleurgebruik geven het gebouw en daarmee de organisatie een eigen identiteit. Door het gebouw ook nog eens door de rooilijn te halen en de bovenbouw letterlijk op de onderbouw te plaatsen en uit te laten kragen, krijgt het een specifieke plaats en manifesteert het zich ten opzichte van de omgeving.

 

De enige zijde van de locatie met uitzichtkwaliteit is optimaal benut voor het gewenste kantoorprogramma. Maximale gevelopeningen brengen lucht en licht in kantoorvertrekken en geven een weids uitzicht. De andere drie zijden bieden geen noemenswaardig uitzicht. Het gebouw keert dit dan ook letterlijk de rug toe door de gevelbeplating in geperforeerde vorm voor de ramen langs te laten lopen. Het pand is daardoor voornamelijk uitgevoerd in één materiaalsoort. De enige plaatsen in het gebouw die er toe doen, namelijk de werkvertrekken, vormen hierop de uitzondering.

 

Het gebouw is voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van gebouwautomatisering en dient daarmee als demoproject voor opdrachtgevers en relaties van de Verkerk Groep. Het pand omvat ongeveer 520m2 bruto vloeroppervlak in twee bouwlagen, die door middel van een vide ruimtelijk met elkaar verbonden zijn. Het programma bestaat onder andere uit een viertal grote kantoorvertrekken, enkele spreekkamers, een personeelsruimte met pantry, een presentatieruimte en een magazijn. Uitbreiding kan in de toekomst plaatsvinden op het éénlaagse deel van het gebouw, dat daar al op voorbereid is.

 

De nieuwe huisvesting voor de Verkerk Groep is, zowel in architectonische als in technische zin, een modern en praktisch gebouw, passend bij het imago van het bedrijf. De komst van de nieuwbouw heeft een positieve impuls gegeven aan de toekomstige ontwikkelingen van bedrijventerrein.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!