Erasmuspark Goes

Woonzorgcomplex, zelfstandig wonen en hoogstaande zorg

Aangenaam, kwalitatief, duurzaam en energiebewust woonzorgcomplex

Een kwalitatieve impuls voor de wijk, waarbij het ontwerp maatschappelijk breed gedragen wordt en inspeelt op actuele ontwikkelingen en scenario's voor de toekomst.

1 / 10

2 / 10

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10

X

Erasmuspark Goes

Woonzorgcomplex waar mensen verzekerd zijn van hoogstaande zorg

Erasmuspark is een warme woonomgeving om verzorgd en veilig te kunnen wonen middenin de samenleving.

In Erasmuspark wonen ouderen zelfstandig en zijn ze verzekerd van goede zorg. Woningcorporatie, ontwikkelaar en zorgleverancier hebben de handen ineen geslagen om in het hart van de buurt zorgwoningen te realiseren. Daarbij zijn ook voorzieningen voor de wijk opgenomen. Juist deze mix zorgt voor de welkome wederzijdse integratie.

 

Omwonenden en bewoners van de voormalige Erasmusflat waren nauw betrokken bij de totstandkoming van het plan. Daarbij kwamen woonwens als een vrij uitzicht, privacy, en ook ontmoeting en blijven wonen in eigen buurt sterk naar voren. Die wensen zijn vertaald naar een ontwerp waarin vier in hoogte verschillende gebouwen op informele wijze gepositioneerd zijn in een parkachtige setting. Daartussen meandert een route van de wijk naar de binnenstad van Goes. Er is een groen en levendig hart ontstaan, dat uitnodigt tot ontmoeting binnen en buiten.

 

De 156 appartementen hebben een grote diversiteit in afmeting en indeling en zijn een mix van huur en koop. De woningen hebben een flexibele indeling zodat ze kunnen worden aangepast op de wensen van de bewoners. Elke woning heeft zicht op de omgeving én privacy. De gebouwen zijn onderling verbonden door een ondergrondse stallingsgarage en gedeeltelijk door een éénlaagse plint. Daar bevinden zich de gemeenschappelijke en commerciële voorzieningen. Niet alleen bewoners van het complex, maar ook de bewoners uit de wijk kunnen gebruik maken van deze functies.

 

Duurzaamheid, een laag energieverbruik en lage exploitatielasten gaan samen. De gebouwen zijn compact, hebben een onderhoudsarme maar toch warme materialisering en een mooi en functioneel groen sedumdak. Energieopwekking met een centrale WKO-installatie draagt bij aan een zeer laag energieverbruik. Flexibiliteit en duurzaamheid van woning en gebouw maken het gehele woonzorgcentrum toekomstbestendig. Het Erasmuspark verbindt bewoners met hun eigen buurt en is een thuis om verzorgd en veilig te kunnen wonen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!