Multifunctioneel zorgcomplex Hanzeborg

Woonzorgcentrum Lelystad

Een gebouw waar zorg, voorzieningen en activiteiten samenkomen

1 / 11

2 / 11

3 / 11

4 / 11

5 / 11

6 / 11

7 / 11

8 / 11

9 / 11

10 / 11

11 / 11

X

Multifunctioneel zorgcomplex Hanzeborg

Kloppend hart van de wijk, waar zorg, voorzieningen en activiteiten samen komen in een eigentijds gebouw

Vlakbij station Lelystad Centrum ligt Hanzepark, een nieuwe woonwijk op steenworp afstand van de binnenstad Lelystad. Aan de rand van dit groene park staat woonzorgcentrum Hanzeborg. Dit multifunctionele complex met woon-, zorg- en buurtvoorzieningen is gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Centrada in samenwerking met zorgleverancier Woonzorg Flevoland. Door de locatie, de buurtvoorzieningen en de vriendelijke architectuur is het woonzorgcentrum de ontmoetingsplek van de wijk geworden.

De basis van het ontwerp ligt in het menselijk en kleinschalig maken van het programma. Door de opbouw uit verspringende volumes te maken, expressieve balkons toe te voegen en uitsneden te maken is een dynamisch beeld ontstaan. De woning hebben een grote variatie in indeling en grootte en zijn geschikt om zelfstandig of samen met een partner te wonen. Grote ramen en ruime balkons zorgen voor zicht op de aangrenzende buurt en in de verte het Markermeer. De bovenste verdieping is voorbehouden aan woongroepen voor PG-cliënten. Hier wordt zorg geboden in een rustige, beschutte woonomgeving zonder gesloten deur en met eigen buitenruimtes.

 

EGM heeft alle middelen ingezet om de gewenste maatschappelijke kruisbestuiving tot stand te brengen. Zo loopt de route van de stad naar het park door de transparante, centrale hal en hebben bewoners, bezoekers en medewerkers vanuit het grand café direct zicht op de gebruikers van het zwembad. Op een andere verdieping voert een route naar de pg-woongroepen langs het kinderdagverblijf. Jong en oud speelt buiten en binnen. Op de begane grond maken buurtbewoners van alle leeftijden gebruik van het buurthuis en de commerciële voorzieningen. Hanzeborg is heel bewust als een openbaar gebouw ontworpen. Om je daar prettig te voelen is extra aandacht besteed aan de oriëntatie zodat je op elke plek weet waar je je precies bevindt, waar je binnengekomen bent en waar je heen kunt. Hanzeborg is een nieuw thuis geworden, midden in de stad, waar veilig wonen met zorg mogelijk is in open verbinding met de samenleving.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!