Hittech Multin hoofdkantoor

Kantoor- en bedrijfsgebouw, Den Haag

Modern met een vleugje nostalgie

Een efficiënt en clean gebouw dat past bij de identiteit van Hittech: dynamisch, transparant en met een heldere structuur. Het strakke lijnenspel en de high-tech uitstraling zijn een knipoog naar de medische industrie waarin Hittech acteert.

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

6 / 7

7 / 7

X

Hittech Multin hoofdkantoor

Efficiënt en clean gebouw

De geschiedenis van EGM met Hittech met bedrijventerrein Ypenburg dateert al van vijftien jaar geleden. Toen ontwierp EGM in opdracht van Wereldhave op hetzelfde terrein een nieuw kantoor voor onder andere Hittech MPP en Thales. De prettige samenwerking met de toenmalige opdrachtgever en Hittech, en onze kennis van het terrein was mede aanleiding voor de opdracht van de nieuwbouw. Met het nieuwe kantoor kan EGM haar werkzaamheden uit het verleden voortzetten en de toon zetten voor de toekomst van het terrein. Mede door de vestiging van Hittech MPP vlakbij het nieuwe pand, komt het plan om op dit bedrijventerrein een kleine Hittech campus op te zetten weer een stap dichterbij.

Bedrijventerrein Ypenburg

Op bedrijventerrein Ypenburg in Den Haag bevindt zich het nieuwe kantoor van Hittech Multin en het hoofdkantoor van Hittech, onderdeel van de Hittech Group. Hittech Multin is een bedrijf dat producten test, ontwikkelt, engineert en assembleert voor de medische industrie, de wetenschappelijke markt en de micro elektronica. In opdracht van Duijnstede Beheer en Heembouw en in nauwe samenwerking met huurder Hittech Multin, tekende EGM voor het ontwerp voor de nieuwbouw. Daarnaast is EGM gevraagd voor Duijnstede ook een ontwerp maken voor het masterplan van het bedrijventerrein. Het interieur is ontworpen door Fokkema & Partners Architecten.

 

Historische locatie

De keuze voor bedrijventerrein Ypenburg is naast de aanwezigheid van Hittech MPP, mede ingegeven door de goede bereikbaarheid en de nabijheid van de TU Delft en andere high-tech bedrijven. Bedrijventerrein Ypenburg heeft een bijzonder verleden. Vanaf 1936 was hier vliegveld Ypenburg gevestigd en werd het terrein gebruikt als vliegveld voor sportvliegers en later ook voor militaire doeleinden. Vanaf de jaren negentig heeft het terrein zich ontwikkeld tot een bedrijventerrein. De restanten uit die tijd, zoals de oude taxibaan waaraan Hittech Multin ligt of het naastliggende monumentale stationsgebouw, zijn zichtbare herinneringen aan wat ooit was en bepalen mede de uitstraling van de locatie.

 

Nieuw en bestaand

De opgave was een strak en modern clean gebouw te ontwerpen dat past bij de identiteit van Hittech en goed aansluit bij het naastgelegen monumentale stationsgebouw. EGM ontwierp een efficiënt rechthoekig volume dat bestaat uit een staalconstructie en betonnen vloeren. De strakke vorm met de wit gecoate aluminium geveldelen, geven het gebouw een high-tech uitstraling, met een knipoog naar de medische industrie. Net zoals het stationsgebouw, bestaat het bedrijfskantoor uit slechts twee verdiepingen, heeft het dakoverstekken, een meer gesloten en een open deel en dezelfde lichte kleurstelling. Een industrieel gebouw met een vleugje nostalgie.

 

Indeling

Het nieuwe pand bestaat voor de helft uit kantoren en voor de andere helft uit een bedrijfshal met daarin een cleanroom , assemblageruimtes en opslag- en productieruimtes. Aan de buitenzijde van het gebouw zijn de verschillende functies en hun positionering duidelijk herkenbaar. Met een strook van ruime raampartijen en luifels die ver uitsteken bij het kantoorgedeelte en juist een smallere strook met kleinere raampartijen en terugspringende kleinere luifels ter plaatse van de productiehal.

 

Overzicht en oriëntatie

Via de entree in het kantoorgedeelte komen bezoekers en medewerkers in de met een glaskap overdekte vide. Hierin bevinden zich onder andere de bar en het bedrijfsrestaurant met een centrale trap naar de eerste verdieping. Vanuit deze ruimte is de hele organisatie in één oogopslag zichtbaar: het hart van het bedrijf waar iedereen samenkomt. Met op de begane grond de kantoren en de cleanroom en op de entresol de assemblageruimtes. Vanaf de entresol is er zicht op het restaurant en op het productieproces in de dubbelhoge bedrijfshal. Voor het rondleiden van bezoekers en klanten is een slimme route bedacht waardoor men de kantoren, de cleanroom en de opslag- en productieruimte kan zien zonder het primaire productieproces te verstoren.

 

Interieurbeelden: Fokkema & Partners Architecten en Horizon Photoworks

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!