Kadaster Apeldoorn

Totaalconcept interieur kantoor

Optimale situatie voor ontmoeting en kennisuitwisseling

De verschillende gebruiksruimtes, die soms ook circulatieruimte zijn, vormen samen met de gangen en hoofdtrappen een continu interieur.

1 / 10

2 / 10

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10

X

Kadaster Apeldoorn

Continuïteit in interieur

Voor de IT-afdeling van het Kadaster heeft EGM het totaalconcept voor de kantoorhuisvesting ontwikkeld. Dit concept omvat het ontwerp en de bouwkundige uitwerking van het casco, de casco-afwerking, en de vaste en losse inrichting van het kantoor van ongeveer 10.000 m2.

Kantoorhuisvesting

Belangrijke uitgangspunten bij het maken van het ontwerp waren de organisatiestructuur en de gewenste corporate identity van het Kadaster ITS. De IT afdeling van het Kadaster is een projectorganisatie waar zowel individueel als in grote projectteams van wisselende samenstelling wordt gewerkt. Een laagdrempelige interne communicatie en optimale kennisuitwisseling zijn belangrijk voor het vlotte verloop van de bedrijfsprocessen.

Dynamisch en technologisch IT imago

De ruimtelijke opzet van het kantoorgebouw met korte loop- en zichtlijnen ondersteunt deze bedrijfsstructuur. Daarnaast moet het gebouw zowel het betrouwbare en professionele Kadaster imago als het meer dynamische en technologische IT imago uitstralen. Om korte looplijnen mogelijk te maken zijn de noordvleugel en de zuidvleugel ten opzichte van elkaar in splitlevel aangebracht, zodat opeenvolgende etages maar een halve verdieping uit elkaar komen te liggen. Vanwege de werkzaamheden die een hoge mate van concentratie vragen is er gekozen voor traditionele kantoorvleugels met cellenkantoren. De variatie in de afmetingen van de standaardkamers zorgt hierbij voor de nodige flexibiliteit.

Gebruik van lift niet nodig

De kennisuitwisseling en communicatie binnen dit gebouw vindt plaats in specifieke ruimtes, waaraan het gebouw zijn karakter ontleent. Deze gebruiksruimtes (gevelvides, pantry's, restaurant), die soms ook circulatieruimte zijn, vormen samen met de gangen en hoofdtrappen van het gebouw een continu interieur. Je kunt door het hele gebouw lopen zonder een lift te gebruiken. Het open en transparante karakter van het interieur zorgt ervoor dat het gebouw spontane ontmoetingen mogelijk maakt en hiermee in potentie de interne communicatie bevordert.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!