Magnolia Reinier van Arkel

Wooncentrum voor psychiatrie in Vught

Maximale regie, licht, ruimte en transparantie

De 'cliënten' hebben een eigen zit-/slaapkamer met veel lichtinval. Het licht heeft 'vrij spel' en creeert daardoor ruimte en openheid. Er wordt gestreefd naar maximale eigen regie door cliënten.

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7

X

Magnolia Reinier van Arkel

Aandacht voor welzijn cliënten geriatrische psychische zorg in wooncentrum Magnolia met eigen zit-slaapkamer, veel licht en centrale ontmoetingsplaats

In het ontwerp voor wooncentrum Magnolia (voorheen Futura) is rekening gehouden met de wensen van cliënten zoals het hebben van een eigen zit-slaapkamer met veel lichtinval. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen met daaromheen een tuin. Het licht heeft 'vrij spel' door de grote ramen en creëert daarmee ruimte en openheid. De uitstraling is chique en fris. Bijzondere ruimten zijn de Kersenkamer en de Rooksalon. Het restaurant op de begane grond biedt plaats aan 30 à 40 personen en is een 'ontmoetingsplaats' voor bewoners en bezoekers.

 

De Reinier van Arkel groep streeft naar maximale eigen regie voor cliënten. Dit gebouw levert daar een belangrijke bijdrage aan. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor het welzijn van cliënten. Op de bovenste etage is een wellness-ruimte.

De nieuwbouw vervangt de bestaande huisvesting en biedt nu plaats aan circa 98 cliënten voor geriatrische psychische zorgverlening. Elke cliënt beschikt over een persoonlijke kamer met sanitaire cel. Woonkeukens en activiteitenruimten zijn decentraal georganiseerd, uitgangspunt in de zorgexploitatie is flexibiliteit. Dit betekent dat er per circa 9 à 10 plaatsen beschikking is over een woonkeuken of activiteitenruimte.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!