Operationeel Centrum Stichtse Brug

Logistiek complex voor veiligheidsdiensten, Zeewolde

Operationeel centrum als landmark; een symbool voor veiligheid in de regio

Een duurzaam en karaktervol gebouw dat dag en nacht opvalt. Met een dynamische uitstraling die past bij de doelgerichte, waakzame en efficiƫnte organisatie van de politie, brandweer en ambulancediensten. Zij zorgen 24 uur per dag voor veiligheid van burgers.

1 / 10

2 / 10

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10

X

Operationeel Centrum Stichtse Brug

Op logistiek gericht complex voor veiligheidsdiensten

Het centrum ligt op een strategische plek aan de A27, vlakbij de Stichtse Brug. In het gebouw zullen hulpdiensten van de veiligheidsregio's Flevoland en Gooi- en Vechtstreek hun plek krijgen. EGM ontwierp een opvallend en flexibel gebouw als bijzonder landmark in het weidse landschap van de omringende polder. Aanleiding was onder andere het intensiveren van de samenwerking tussen de hulpdiensten en de daarmee samenhangende kwaliteitsverbetering en efficiencywinst.

Dynamisch en karakteristiek

EGM architecten is hierin geslaagd door juist het horizontale karakter van zowel het polderlandschap als de functionele opzet van het gebouw te benadrukken in de architectuur. Dat leverde een karakteristiek gebouw op dat zich spiegelt aan en verheft boven de omgeving. Met een uitstraling die de dynamiek, waakaamheid en doelgerichtheid van de hulpdiensten symboliseert.

24-uurs karakter

De heldere en efficiënte structuur van gebouw en terrein zorgen voor een goede logistieke ondersteuning van de diensten. De gevel wordt voorzien van een (milieuvriendelijke) lichtgevende verf. Door de zichtbaarheid als baken in de nacht wordt het 24-uurskarakter van de hulpdiensten benadrukt.

Duurzaam en flexibel

Duurzaamheid van het complex was een belangrijk element. EGM heeft gekozen voor een gebouw met een tijdloze architectuur en zeer flexibele opzet. Daarnaast kreeg state-of-the-art technologie op geïntegreerde wijze een plek in het ontwerp om het energiegebruik, en daarmee de exploitatiekosten te minimaliseren.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!