RV&S UMCU

Revalidatie, verplegingswetenschap en sport

Revalidatie, verplegingswetenschap en sport in Utrecht

Een nieuw onderkomen dat de verschillende onderdelen centraliseert. Daglicht, transparantie en kleurgebruik zorgen voor een aangename omgeving waarbij ontmoeting, interactie en werken aan herstel gestimuleerd worden.

Bekijk het gehele project

1 / 14

2 / 14

3 / 14

4 / 14

5 / 14

6 / 14

7 / 14

8 / 14

9 / 14

10 / 14

11 / 14

12 / 14

13 / 14

14 / 14

X

RV&S UMCU

Een transparante duurzame werkplek waar meerdere disciplines samenkomen en intensiever samenwerken

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) moderniseert. De verschillende onderdelen van de afdeling Revalidatie, Verplegingswetenschap en Sport (RV&S) waren eerst verspreid over het hoofdgebouw. Naar aanleiding van een nieuwe organisatiestructuur, heeft de afdeling een nieuw onderkomen gekregen. Een activiteitgerichte kantooromgeving waar medewerkers intensief kunnen samenwerken. Daarnaast is er ruimte voor meer én betere faciliteiten voor klinische en poliklinische zorg. En in het hoofdgebouw van het ziekenhuis komt er ruimte vrij voor modernisering van de Operatieve Dagbehandeling.

Daglicht en uitzicht

Hoge ramen zorgen in alle ruimtes voor daglicht en uitzicht. Zachte kleuren zoals 'UMC-wit', warm grijs en lichtgroen in wanden, vloeren en plafonds creëren een rustige sfeer. Deze kleurstellingen herhalen zich, maar variëren ook en geven zo de diverse plekken een unieke uitstraling.

Open en transparant

Op de begane grond bevinden zich het zwembad, oefenzalen, een fitnessruimte, twee behandelruimtes en een testruimte voor bijvoorbeeld hartslagmetingen. De eerste verdieping huisvest behandelkamers, groepstherapieruimten, een oefenkeuken, spreekkamers, wachtruimtes en een balie. De back-office is op de tweede verdieping te vinden. Hier delen zorgverleners, stafmedewerkers en onderzoekers een kantoorruimte en werken zij samen in multidisciplinaire teams. De open en transparante omgeving bevordert kennisdeling en interactie.

Duurzaamheid en flexibiliteit

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Voor de analyse van het energetisch rendement is gebruik gemaakt van de BREEAM-systematiek. De directe daglichttoetreding in alle ruimtes, geven het pand een open karakter en beperken het gebruik van kunstlicht. Daarnaast heeft het UMC Utrecht een eigen, efficiënte energiecentrale die ook dit gebouw van energie voorziet. In het ontwerp is voor wat betreft constructie en installaties rekening gehouden met uitbreiding van extra verdiepingen in de toekomst.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!