St. Elisabeth

Woonzorgcomplex te Roosendaal

Woonzorgcomplex met unieke sfeer, stemmig en ingetogen, fris en contrastrijk

De wisselwerking tussen oud- en nieuwbouw creëert een unieke sfeer en totaal verschillende ervaringen.

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13

X

St. Elisabeth

Het verouderde complex is getransformeerd tot een eigentijds en duurzaam woonzorgcomplex.

Het verouderde complex van de kloosterorde St. Elisabeth is getransformeerd tot een eigentijds en duurzaam woonzorgcomplex. Waar voorheen de nonnen voor hun zieke medezusters Francescanessen zorgden, besloot de congregatie in 2000 de deuren ook open te stellen voor niet religieuzen. Dit was het startschot voor de volledige verbouwing, gedeeltelijke sloop en nieuwbouw op het terrein. Stemmig en ingetogen, fris en contrastrijk. Dat waren de vier, op het eerste oog onverenigbare, uitgangspunten waarmee de architecten van EGM aan de slag gingen. De middenweg werd onder andere gevonden in het ingetogen kleurgebruik op muren en plafonds dat in stevig contrast staat met het gekozen meubilair. De subtiele en karakteristieke materiaal- en kleurkeuze is respectvol naar de oudbouw en borduurt voort op wat er al was.

 

Het oorspronkelijke, markante complex van de kloosterorde stamt uit 1925 en vormt nog steeds de kern waaromheen de nieuwbouw gerealiseerd is. Het vormt als hoofdgebouw de schakel tussen het oude complex, de gemeenschappelijke binnentuin en de aangrenzende bebouwing. De wisselwerking tussen oud- en nieuwbouw creëert een unieke sfeer en totaal verschillende ervaringen. EGM renoveerde en restaureerde de goed geconserveerde oudbouw, zodat het klaar is voor minstens nog een eeuw intensief gebruik.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!