Studie Entreepaviljoen farmaceut

Nieuw entreegebouw verbindt productie- en kantoorfuncties

Nieuw ruimtelijk hart op de campus van internationale farmaceut

Slimme herpositionering van kantoorfuncties creëert ruimte voor een modern paviljoenachtig gebouw met vriendelijke uitstraling.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

X

Studie Entreepaviljoen farmaceut

Het gesloten karakter van het oorspronkelijke terrein maakt plaats voor transparantie en een moderne uitstraling

Een internationaal farmaceutisch bedrijf dat zich in Nederland bezig houdt met het ontwikkelen, produceren en wereldwijd distribueren van geneesmiddelen en vaccins heeft EGM gevraagd een visie te presenteren op de toekomst van haar terrein en entree.

Nieuw ontwerp stimuleert interactie tussen werknemers

Het terrein, grenzend aan een stadskern, kent een campus-achtige opzet en is de afgelopen jaren opgesplitst naar een aantal kavels met ieder een eigen functie, zoals productie, kantoren en hoofdbureau. Door het herpositioneren van kantoorfuncties wordt een deel van de oude gebouwen gesloopt. In het nieuwe ontwerp is het gesloten karakter van het oorspronkelijke terrein verdwenen en maakt geslotenheid plaats voor openheid. Doordat de oude kantoorgebouwen zijn afgebroken is er een nieuwe open ruimte ontstaan. In deze ruimte wordt het nieuwe entreegebouw gerealiseerd dat tevens dienst doet als expo- en congresruimte.

 

Het vriendelijk ogende transparante paviljoen functioneert in de nieuwe situatie als cruciaal scharnierpunt in het ontwerp. Het entreegebouw laat op vernuftige wijze productie- en kantoorfuncties samenkomen. Het ontwerp kent een grote glazen gevel aan de entree- en waterzijde. De interne organisatie bevordert de interactie tussen werknemers. De moderne en frisse uitstraling past bij de nieuwe koers van het bedrijf.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!