Apotheek A15 Best International Design

Building Better Healthcare Awards 2014

Apotheek A15 heeft een eervolle vermelding ontvangen in de categorie bouwontwerp voor 'Best International Design' tijdens de Building Better Healthcare Awards (BBHA) 2014.

De jury sprak van een bijzonder industrieel project, waarbij royaal gebruik van glas en een efficiënte planning hebben geresulteerd in een elegant gebouw met comfortabele werkplekken. Een bijzonderheid in een sector waar de naleving van 'Good Manufacturing Practices' (GMP) vaak leidt tot een ontwerp dat ver van de mens af staat.

 

De medewerker centraal

De apotheek is ontworpen met het oog op de veiligheid en het welzijn van de medewerkers. Hiermee worden de eerste stappen gezet naar de toekomstige vormgeving en wensen binnen de branche. Dit zie je duidelijk terug in het box-in-box ontwerp: Rondom de cleanrooms loopt een gang waardoor medewerkers duidelijk zicht hebben op het productieproces zonder de kamers te hoeven betreden. Door royaal gebruik te maken van glas is er sprake van overvloedige daglichttoetreding. De grote glasvlakken, brede gangen en lange zichtlijnen zorgen voor oriëntatie en stimuleren communicatie en interactie tussen medewerkers.

 

Building Better Healthcare Awards

De Building Better Healthcare Awards worden jaarlijks georganiseerd door Building Better Healthcare, de facilitator van een zeer gewaardeerd informatieportaal. Zij zijn elk jaar op zoek naar de meest innovatieve creaties en verbeteringen in de architectuur, medische apparatuur en mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Het is een prestigieus evenement waar meer dan 500 organisaties uit de gezondheidszorg deel aan nemen.