Architect-partner EGM fietst tegen kanker

Eric Wendel bedwingt Aple d'Huez om geld in te zamelen voor kankeronderzoek

Tijdens de jaarlijkse Alpe d'HuZes-actie om fondsen te werven voor kankeronderzoek heeft partner-architect Eric Wendel maar liefst vier maal de Alpe d'Huez bedwongen. Heel lang hoopte hij dit samen met Martine Sipman te doen, maar helaas heeft Martine de strijd tegen deze gemene ziekte op 26 december 2011 op 17 jarige leeftijd verloren.

Eric geeft aan dat het niet moeilijk is om gemotiveerd te raken om de berg te bedwingen wanneer je hebt gezien hoe Martine geknokt en gevochten heeft. Ook Martine heeft zich tot het laatst ingespannen om geld bij elkaar te krijgen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte.

Training

De firma Bolidt uit Hendrik Ido Ambacht heeft, geheel belangeloos, een fiets ter beschikking gesteld aan Eric zodat hij de berg op kon in een super lichte, door Bolidt zelf ontwikkelde, fiets. Hun initiatief om gezamenlijk te trainen met de deelnemende teams uit de regio kon worden beschouwd als symbolische start voor de Alpe d’HuZes. De burgermeester en wethouders van de gemeente Hendrik Ido Ambacht gaven in aanwezigheid van de pers het startschot voor de training.

2012.06.07