Can skyscrapers be good for you?

Expert lezing Bas Molenaar in Londen bij start ontwerpweek 2013/2014

Bas Molenaar gaf een lezing tijdens het Student Design Awards Expert Seminar 2014 in de Guys Hospital Tower in London, waarin hij als architect-expert voor de gezondheidszorg, de opgave voor de studenten op scherp zette. Dit deed Molenaar aan de hand van praktijkvoorbeelden van EGM.

Tower for Health - Can skyscrapers be good for you?

De lezing van Bas Molenaar diende als inleiding en inspiratie voor de Student Design Awards and Charette 2013/2014. Beide worden jaarlijks georganiseerd door Architecture for Health (AfH), de London South Bank University en de GSTT NHS Hospital Foundation Trust.


Het onderwerp voor de Student Design Awards and Charette 2014 betreft een hoogbouwziekenhuis op de locatie van het Guys and St Thomas Hospital aan de zuidoever van de Theems: Tower for Health. De geselecteerde studenten (deze keer 20 internationale studenten die nu in London studeren) werkenaan de opgave gedurende een charette van één week.

Lezingen

Tijdens het seminar dat aan de start van de ontwerpweek werd gehouden worden verder interessante lezingen gehouden door onder andere Brookfield Multiplex, een grote internationale aannemer die ook als sponsor optreedt. Ook de presentaties van Ivan Harbour en Andrew Barnett van Hopkins architects waren interessant en inspirerend.

Over Architects for Health

Het doel van Architects for Health (AfH) is het verbeteren van gezondheidszorgomgevingen door het bij elkaar brengen van organisaties en personen die belang hebben bij topkwaliteit in de planning en ontwerp van zorginstellingen. Architects for Health is een non-profit organisatie voor architecten en anderen die geïnteresseerd zijn in het ontwerp en de planning van gezondheidszorg. De oprichting in 1992 was een antwoord op de grote strategische verandering in de gezondheidssector.

 

Het AfH heeft een forum voor nieuwe ideeën opgericht en is uitgegroeid tot een belangrijk netwerk met een ledenlijst van meer dan 500 personen. AfH werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de specificaties voor gezondheidszorggebouwen en ondersteunt proactief het opnemen van het ontwerp van zorggebouwen in het onderwijsprogramma van de architectuuropleidingen in het Verenigd Koninkrijk.

 

2014.01.30