Congres

EGM bij Jaarcongres Architectuur & Zorg

EGM architecten was aanwezig bij het Jaarcongres 'Architectuur en Zorg' dat op 13 oktober 2010 gehouden werd in Groot Klimmendaal in Arnhem. Bas Molenaar, partner van EGM, leidde één van de workshops 'De nieuwe ordening in de zorg'.

Molenaar stelde 'het decentraliseren van de zorg' als thema. Het ontwerpend onderzoek naar nieuwe typologieën die dat genereert is geïllustreerd met praktijkvoorbeelden en het werk met studenten aan de TUe. Het werken aan deze veel bredere waaier van opgaven vraagt om een architect die zijn vak breed opvat en netwerken gebruikt om kennis in te brengen en te delen. Met uiteindelijk de conclusie die het belang van een goede opdrachtgever onderstreept, waarin juist de architect een belangrijke rol kan spelen.
 

creativiteit

Over de complexiteit van de opgave, de behoefte aan nieuwe typologieën, nieuwe ontwerpmethoden en de rol van de architect als ruimtelijk regisseur en culturele inspirator kan nog veel meer aandacht worden besteed. Enerzijds door wat meer de diepte van de actuele opgaven in te gaan, anderzijds door de nieuwe rol van architecten ook te spiegelen aan het onderwijs en de (internationale) beroepspraktijk.

Meer informatie over dit congres is te vinden via: Congres Architectuur & Zorg oktober 2010