'De Toekomst' een van de genomineerden voor

Gulden feniks 2012 in categorie renovatie

Het cascorenovatieproject De Toekomst in wijk Holy-Zuidoost in Vlaardingen is een van de vier genomineerden voor de Gulden Feniks 2012 in de categorie Renovatie. De Gulden Feniks is een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgeloofd door het Nationaal Renovatie Platform voor de beste renovatie- en transformatieprojecten van Nederland.

In opdracht van de gemeente Vlaardingen en in nauw overleg met de corporatie Waterweg Wonen en de bewoners is gewerkt aan een Masterplan voor een gefaseerde herstructurering van deze jaren zestig wijk. Op basis van dit plan is een start gemaakt met de renovatie van zes Elementumflats en de vernieuwing van de daarbij behorende woonomgeving. A3 Architecten tekende het ontwerp voor de ingrijpende cascorenovatie van de flats die liggen in een gebied met een hoge geluidsbelasting.

 

Vooruitgang

In opdracht van Waterweg Wonen en in nauwe samenwerking met de architect heeft EGM adviseurs een plan uitgewerkt om de geluidwering van de gevels aanzienlijk te verbeteren en om de lucht- en contactgeluidisolatie tussen de woningen en de thermische isolatie te verhogen. In combinatie met een groot aantal bouwkundige verbeteringen is het comfort van de bewoners duurzaam verbeterd waardoor de woningen een aanzienlijke toekomstwaarde gekregen hebben. De jury prees ondermeer de vindingrijkheid, het vakmanschap en de liefde voor het bestaande waarmee alle betrokken partijen zich van hun taak hebben gekweten en de wijze waarop met relatief weinig middelen een prachtig resultaat is neergezet.