DHA op handelsmissie naar China

DHA deelnemer en spreker bij seminar

Samen met minister Edith Schippers (VWS) reisde Dutch Health Architects (EGM architecten + GAF architects) met samenwerkingspartner Royal HaskoningDHV af naar China voor de economische missie Life Sciences & Health. Het gezelschap bezocht in september 2013 de steden Beijing, Shanghai en Chengdu.

 

DHA in China

DHA profileert zich met het seminar “Designing for clinical pathways in the Netherlands, Trends in Dutch Healthcare Design” en een afgestemd matchmakingsprogramma bij vertegenwoordigers van de Chinese overheid, ziekenhuizen, wetenschappelijke instellingen en andere relevante bedrijven. Met samenwerkingspartner Royal HaskoningDHV werkt DHA aan het Honliv Hospital Cancer Centre in Changyuan Town, Henan. Nieuwe gesprekken over volgende initiatieven in China al gaande.

 

Econmische missie

De economische missie heeft als doel de relaties tussen Nederland en China te verstevigen op het gebied van de gezondheidszorg, het bevorderen van wederzijdse handel en investeringen, evenals technologisch-wetenschappelijke samenwerking en innovaties op het gebied van life sciences & health. Aan Nederlandse kant doen meer dan 25 bedrijven en instellingen mee, die met name actief zijn op het gebied van medische en biotechnologie; ziekenhuismanagement, -ontwerp en -inrichting; e-health; revalidatie en cardio-vasculaire (hart- en vaatziekten)-technologie. Minister Schippers sprak met Chinese autoriteiten over de belangen van de Nederlandse life sciences & health sector. Op de openingssessie van een speciaal georganiseerd Chinees-Nederlands seminar over gezondheidszorg sprak Schippers voor circa 200 beslissers in de Chinese gezondheidszorg. Daarnaast tekende zij in Beijing met haar Chinese collega Li Bin een overeenkomst om nauwer samen te werken op het terrein van de gezondheidszorg.
 

China

Met zijn bevolkingsomvang van ruim 1,3 miljard inwoners staat China voor de enorme uitdaging om in goede en houdbare gezondheidszorg te voorzien. De Chinese markt voor medische hulpmiddelen, farmaceutische producten en ziekenhuisbouw groeit momenteel drie keer zo snel als het bruto binnenlands product. Het is daarmee de snelst groeiende sector binnen de Chinese economie. Life sciences & health is een van de negen topsectoren waarin Nederland uitblinkt en waarin het verder wil groeien. Het gaat in deze innovatieve sector onder andere om biofarma, medische technologie, e-health, infrastructuur en voeding- en gezondheidsproducten.

Bron: Rijksoverheid

 

Bezoek ook de website van Dutch Health Architects voor meer informatie over samenwerking en projecten.