Duurzame oplossingen dicht bij huis

Energieneutrale wijken, woningen van slib en andere innovatieve ideeën

Duurzame innovaties in de woningbouw, dat is het centrale thema van het seminar dat EGM adviseurs op 14 april 2016 organiseert in Midden-Inn in Heerjansdam. Tijdens het seminar geven vijf sprekers hun visie over hoe wij om moeten gaan met innovaties in onze directe woonomgeving, zowel integraal als op wijkniveau.

Ook in de toekomst kunnen we wonen zoals we gewend zijn en blijven de kosten en continuïteit van energie gewaarborgd, maar hoe? Vraagt dit niet om een andere manier van denken? Hoe gaan we duurzaam om met onze directe woonomgeving?
 

Hans van Pelt bouwkundige bij EGM architecten vertelt over de 'out of the box' oplossing voor hergebruik van slib als bouwmateriaal voor woningen. Architect John Mol gaat dieper in op energieneutrale oplossingen, niet alleen op woonniveau maar ook op wijkniveau. Waarbij Marnix ten Kortenaar van Dr Ten, voor het praktische probleem van energiefluctuatie en -opslag op wijkniveau één van de mogelijke oplossingen bespreekt.
 

De seminarreeks Duurzaamheid, Brandveiligheid en Comfort zijn belangrijke thema’s als het gaat om welzijn, veiligheid en welbehagen in onze maatschappij. EGM adviseurs is zich, als onafhankelijk adviseur in bouwprojecten, zeer bewust van het belang hiervan en heeft daarom het initiatief genomen tot een reeks van seminars voor woningcorporaties, vastgoedeigenaren, gemeenten en zorginstellingen, waarin telkens één thema wordt belicht vanuit het perspectief van gebruik, wetenschap, ontwerp en evidence based design.