EGM trots op Drie Eiken

Druk bezochte avant-premiere in een bijzonder zorghotel

Op zaterdag 15 maart 2015 opende Zorghotel Drie Eiken in Edegem (Belgiƫ) officieel haar deuren.

Avant-premiere

Samen met de opdrachtgevers AZ Monica en UZA, organiseerde het bouwteam – bestaande uit EGM architecten, LLOX architecten, Ibens, Bureau Partners en Van Laere - een middag voor relaties in het nieuwe gebouw. De aanwezigen kregen een toelichting op het project en de mogelijkheid als eerste een kijkje te nemen in het gebouw, zowel voor als achter de schermen.

Zorg aanwezig, maar niet zichtbaar

Het bijzondere van Drie Eiken is dat het niet de uitstraling heeft van een ziekenhuis. Zorg is aanwezig, maar niet zichtbaar. De kamers zijn als ware hotelkamers ingericht met kwalitatief hoogstaande materialen en voorzien van alle comfort en gastvrijheid. Patiënten die niet de mogelijkheid hebben om thuis veilig en goed te herstellen worden ‘gasten’ in het hotel. Daar houden ze zelf de regie van hun verblijf en herstel in handen. Op de achtergrond is uiteraard alle benodigde zorg aanwezig om het herstel voorspoedig te laten verlopen.

Bijzondere setting

Het moderne gebouw is ontworpen door EGM architecten in samenwerking met LLOX architecten. Het zorghotel krijgt de al­lure en setting van een viersterren hotel. Het gebouw is letterlijk in de heuvel ingeplant. Zo is het gebouw niet alleen geïntegreerd in de omgeving, maar wordt diezelfde groene om­geving ook rechtstreeks het hotel binnenge­haald. De heuvel onttrekt de parkeerplaatsen uit het directe zicht en zorgt ervoor dat er als vanzelf een groot terras op het zonnige zuiden wordt gecreëerd met een weids uitzicht over de omgeving. Het volume oogt compact en helder, laat zoveel mogelijk ruimte over voor het landschap en is daardoor energetisch duurzaam.