EGM en bach festival

Na eerder Bach & Rock bij EGM, ook optredens van muzikaal ENSEMBLE CCC

BACH Salons

Zaterdag 22 septemberwaren er bij EGM (aan het Wilgenbos) optredens van muzikaal ENSEMBLE CCC met Annemieke Hereijgers, dwarsfluit - Esther van der Ploeg, hobo - Florian Krouwel, fagot. Zij speelden werken van J.S. Bach en H. Villa-Lobo.

BACH Buiten

Zaterdagmiddag 15 september speelde rockband Kev Black & the Muffdivers, de sterren van de hemel op de skatebaan voor het kantoor van EGM architecten en gaf daarmee het startsein voor de EGM activiteiten in het kader van het BACH Festival 2012. Zondag 16 september trad collega Suzanne van de Velde op met het Ensemble Hoornkracht o.l.v. José Aaftink in Het Hof.

BACH Open Podium

Zaterdagmiddag 15 september op de Grote BACH Familiedag trad onze collega Chico Leufkens (klavecimbel) met Jaap Visser (traverso) op tijdens het Open Podium in de Rembrandtzaal van het Dordrechts Museum. Zij speelden: Sonate voor Fluit en klavecimbel in A grote terts BWV 1032 Triosonate nr. 2, getransponeerd van orgel naar fluit en obligaat klavecimbel in e klein BWV 526 Triosonate nr. 3, getransponeerd van orgel naar fluit en obligaat klavecimbel in d klein BWV 527 Sonate voor fluit 1ste deel Poco Adagio in a klein van C.P.E. Bach Wq.132 (solo Jaap Visser) DRECHTSTEDEN BACHKOOR

 

Zondagochtend 16 september zong Chico Leufkens met het Drechtsteden Bachkoor in het door Victor de Leeuw (EGM) ontworpen De Ark in Hendrik Ido Ambacht, tijdens een cantatedienst geheel in het teken van Bach. Tijdens de dienst werd gezongen: “Jesu, meine Freude” van Bach, “Herr, auf dich traue ich” van Schütz en “Zum Abendsegen” van Mendelssohn.

BACH Anders

Zaterdag 15 september in de avond woonde een delegatie van EGM met genodigden het door EGM gesponsorde concert van de Swingle Singers bij in de Augustijnenkerk. Naast een behoorlijke dosis onvergetelijke Bach brachten de zeven vocalisten ook hun adaptaties van Corelli, De Falla, Donizetti en Debussy en covers van hedendaagse klassieken als Lennon/McCartney, Madonna, Piazzolla en Björk.