EGM is ISO 14001 gecertificeerd

EGM architecten heeft het ISO 14001 certificaat behaald

‘Gezonde gebouwen maken’, een duurzame ambitie van EGM architecten. Om invulling te geven aan onze ambities in duurzaam bouwen is in 2011 een omvangrijk project gestart van opleiding en certificering. Dit heeft nu geleid tot het ISO 14001 certificaat voor EGM architecten. Een bewijs dat duurzaam bouwen in onze werkwijze is geïntegreerd. Daarnaast leidde dit traject ook tot drie nieuwe BREEAM-experts.

Duurzaamheid staat sinds jaar en dag hoog in het vaandel bij EGM. Met deze certificering hebben we aandacht voor duurzaamheid geïntegreerd in onze standaard aanpak van projecten. Samen met onze opdrachtgevers bepalen we met behulp van onze eigen unieke DUBO-tool aan het begin van elk project de ambitie op alle aspecten die bij duurzaamheid een rol spelen. We stellen vast of we onze duurzaamheidambities willen kwantificeren in bijvoorbeeld BREEAM, Greencalc, GPR of Leed certificaat. Tijdens het gehele project worden deze ambities bewaakt, zodat ze ook uiteindelijk gerealiseerd worden.

 

Goed voorbeeld doet goed volgen

Wie adviseert over duurzaamheid moet zelf het goede voorbeeld geven. Zo hebben we in het afgelopen in ons kantoor ons hele verlichtingsconcept aangepakt en realiseren we dit jaar samen met de eigenaar van ons pand een verdere verduurzaming naar een label A gebouw. Het behalen van het ISO 14001 certificaat is niet het einde van dit project. EGM legt de lat op het gebied van duurzaamheid samen met haar opdrachtgevers bij elk project steeds hoger.