EGM's waterideeën

Lopen door het water goed ontvangen in Gouda

Na Dordrecht is ook Gouda enthousiast over de plannen van EGM om van het water in de binnensteden van Holland een ware belevenis te maken. Tijdens de 10e Waterconferentie van Gouda op 18 juni 2015 werd het idee om door middel van aaneengeregen bakken door het water te lopen met een mooie nominatie gehonoreerd.

Enthousiaste partners gezocht

Een idee is één, maar hoe mooi zou het zijn als de ‘waterwandelpromenade’ werkelijkheid zou worden? Op dit moment is EGM in overleg met verschillende partijen, waaronder Waterstudio en diverse scheepsbouwers en scholen om te kijken of de plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Gekeken wordt naar bakken van staal of composiet. EGM is op zoek naar lokale partners die mee willen denken over de ontwikkeling van het concept en tevens financieel willen participeren.

Lobby bij de gemeente

Als de plannen voor de zomer een meer concrete status krijgen, wordt een gesprek ingepland met de verantwoordelijke wethouder. Tijdens dat gesprek zullen ook onderwerpen als subsidie, werkgelegenheid en exposure aan de orde komen.

Interesse om deel te nemen?

Mocht u interesse hebben om te participeren in dit waterrijke initiatief, neemt u dan contact met ons op.