European Healthcare Design Congress 2017

Internationaal podium voor EGM en Erasmus MC

EGM en het Erasmus MC zijn uitgenodigd om samen een prestentatie te houden op het hoofdpodium van het European Healthcare Design Congress 2017 in Londen op 12 en 13 juni. Onze ingezonden paper "From Wounded City to Healing Environment" werd geselecteerd uit 134 aanmeldingen. Willemineke Hammer (EGM) en Liesbeth van Heel (Erasmus MC) vertellen op dit internationale podium het verhaal achter het ontwerp van het grootste bouwproject in de zorg in Europa: het Erasmus MC.

“From wounded City to Healing Environment”

In onze samenvatting leggen we de parallel tussen het na-oorlogse versnipperde Rotterdam en het Erasmus MC, dat voor de nieuwbouw ook uit losse gebouwen bestond die nauwelijks met elkaar verbonden waren.  Nu bieden de stad en de medische stad samen ongekend betekenisvolle plekken voor verblijf op alle schaalniveaus, met publieke, semi-publieke en private gebieden. Onze inzending vindt u in het bijgesloten pdf-bestand. 

Visie op de toekomst: Ontwerpen voor mensgerichte zorg

De wereld verandert. De afgelopen jaren is er een ontwikkeling gaande naar meer mensgerichte zorg. Het congres dat wordt georganiseerd door Architects for Health en SALUS, richt zich op de herstructurering van het Europese gezondheidsstelsel. Door intensieve internationale samenwerking, kennisdeling en wetenschappelijk onderzoek wil het congres innovatieve ideeën bevorderen om zo de kwaliteit van (mensgerichte) zorg, technologie en de gebouwde omgeving wereldwijd te verbeteren.