Geschenk van EGM aan Dordt

Burgemeester Brok van Dordrecht onthult beeld El Futuro

Sinds september 2014 staat er aan de kade van het Wilgenbos in Dordrecht een beeld dat uitkijkt over de Oude Maas. El Futuro is de naam van het kunstwerk dat dinsdagmiddag 23 september door de burgemeester van Dordrecht Arno Brok werd onthuld.

El Futuro

El Futuro is een cadeau van EGM architecten aan de stad Dordrecht, waar het bureau veertig jaar geleden begon en met veel plezier nog steeds werkzaam is. Het cortenstalen beeld van de Spaanse kunstenaar Toni Marì, staat voor vertrouwen in de toekomst en voor verbinding met de stad. Of zoals partner van EGM architecten Eric Wendel het verwoordde: 'Een beeld op een dynamische plek waar verbindingen worden gemaakt. Waar auto’s, treinen en schepen elkaar kruisen en waar wordt gewerkt en gerecreëerd en mensen elkaar ontmoeten.'

Kunst inspireert en verbindt

Het kunstwerk verbeeldt ook de inspiratie van EGM: het ontwerpen van gebouwen waar de mens centraal staat. Gebouwen waar mensen werken, wonen, ontspannen, herstellen maar ook hun laatste rustplaats vinden. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis, het appartementencomplex aan de Draai, de gemeentelijke begraafplaats en crematorium Essenhof en het EGM kantoor zijn voorbeelden van die dergelijke projecten en tonen de verbondenheid met Dordrecht.

 

2014.09.24