Groen licht bouw Erasmus MC

Erasmus MC verleent opdracht voor nieuwbouw aan Bouwcombinatie

Op 29 mei 2009 heeft Erasmus MC de opdracht voor nieuwbouw verleend aan Bouwcombinatie Nieuwbouw Erasmus MC, gevormd door BAM Utiliteitsbouw en Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten. Het komend najaar wordt de eerste paal voor de nieuwbouw geslagen. Met deze opdracht is een aanneemsom gemoeid van 449 miljoen (excl. btw). De oplevering is gepland in het voorjaar van 2017. EGM architecten tekent voor het ontwerp van het gebouw met een bruto vloeroppervlakte van 185.000 m2.

Herkenbare patiëntenthema's

Het Erasmus MC staat voor excellente met toewijding gegeven patiëntenzorg. Daarbij is de nieuwbouw heel belangrijk. Het nieuwe gebouw wordt zo ingericht dat het zorgproces van de patiënt prominent is. In plaats van een klassieke indeling naar specialismen wordt het nieuwe universitair medisch centrum ingericht naar herkenbare patiëntenthema's, bijvoorbeeld hersenen & zintuigen, oncologie en circulatie. Zorgverleners en bij de behandeling benodigde faciliteiten worden binnen een thema met een menselijke maat samengebracht. Het Erasmus MC kiest voor een toekomstbestendig en energiezuinig gebouw, dat moet leiden tot een zogenaamde 'healing environment', een comfortabele, veilige en gezonde omgeving die bijdraagt aan het herstel van de patiënt. De verpleegafdelingen zullen bovendien eenpersoonspatiëntenkamers krijgen.

Bouw in fasen

Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten en BAM Utiliteitsbouw realiseren het nieuwe universitair medisch centrum op en rond de huidige locatie aan de 's-Gravendijkwal in het centrum van Rotterdam. De technische installaties worden in opdracht van de bouwcombinatie gerealiseerd door Installatiecombinatie Erasmus MC BAM Techniek/ULC Groep. De bouwcombinatie is inmiddels gestart met de bouwvoorbereiding. De bouw zal in fasen plaatsvinden. Tijdens de werkzaamheden blijft het ziekenhuis in bedrijf.

Meer informatie over de uitgangspunten, de planvorming en impressies is te vinden op: www.erasmusmc.nl/nieuwbouw