Het Grote Zorgcongres

Met visie op gezondheidszorg door EGM

Donderdag 14 november 2013 vond het door Architectenweb georganiseerde ‘Grote Zorgcongres’ plaats in Lantaren Venster in Rotterdam.

Themaperiode Zorg

Tijdens het Grote Zorgcongres gaven sprekers vanuit verschillende verschillende perspectieven hun visie op de gezondheidszorg. Zo spraken onder meer architect Michiel Verhaegen (Osar), omgevingspsycholoog Fiona de Vos (Studio dVO) en architecten Victor de Leeuw en Gijs Raggers (EGM architecten).

 

Het congres maakt onderdeel uit van de themaperiode 'Zorg' die Architectenweb het derde kwartaal van dit jaar hield. Het ruimtelijk ontwerp van de ‘beleving’ van patiënten en ouderen stond centraal, met als ambitie; kennisuitwisseling op het gebied van zorgarchitectuur en een impuls geven aan de ruimtelijke kwaliteit van de zorgomgevingen. Healing environment en evidence based design bleven zeker niet onbesproken.

EGM architecten

De afsluiting van het programma werd verzorgd door EGM architecten. Victor de Leeuw lichtte diverse aspecten toe van het Erasmus Medisch Centrum. Gijs Raggers gaf een presentatie over EGM’s ervaringen op het gebied van o.a. Healing Environment.

 

2013.11.14