Hoogste punt Reinier de Graaf Gasthuis

Reinier de Graaf Gasthuis een stap dichterbij

Donderdag 12 september 2013 bereikte de nieuwbouw van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft het hoogste punt. Deze mijlpaal betekent weer een stap dichterbij het nieuwe ziekenhuis, waar naar verwachting eind 2015 patiƫnten terecht kunnen.

Duurzaamheid
Het ontwerp is een combinatie van de laatste inzichten op het gebied van zorgvisie, exploitatie en duurzaamheid. Het compacte ziekenhuis dat een oppervlakte heeft van 56.000 vierkante meter, wordt een flexibel en efficiënt gebouw dat primair is gericht op zorgverlening. Voor wat betreft duurzaamheidsaspecten maakt het ziekenhuis onder andere gebruik van duurzame materialen, warmte-koudeopslag in de bodem, klimaatplafonds en warmteterugwinning.

 

Daarnaast zorgt eenzuiveringsinstallatieervoordat het ziekenhuis relatief schoon restwater produceert, zonder meetbare medicijnresten en geschikt voor hergebruik.

 

Verbondenheid
Er is niet alleen over de duurzaamheid van het gebouw nagedacht, het interieur van het nieuwe Renier de Graaf moet ook aan een aantal eisen voldoen. Het gebouw moet verbondenheid uitstralen, zowel met medewerkers en patiënten als met de omgeving. Op basis van dit uitgangspunt heeft EGM architecten een modern pand ontworpen in de vorm van een esculaap. Met veel samenhang en korte onderlinge lijnen. Het ontwerp van het gebouw en de gebruikte materialen creëren een bepaalde ambiance. Maar daar bovenop moeten zaken als de hotelmatige ontvangst, een heldere logistiek, uitgekiende concepten en services en de persoonlijke touch van medewerkers en vrijwilligers het verschil gaan maken.