IFHE World Congress 2016

Kennisdeling voor betere zorg wereldwijd

In het World Forum in Den Haag is maandagochtend 18 april het NVTG IFHE World Congress 2016 officieel van start gegaan. Onder het thema ‘Kennisdeling voor betere zorg wereldwijd’ delen nationale en internationale sprekers hun kennis over innovatieve technologie in de zorg met honderden bezoekers die wereldwijd werkzaam zijn in de zorg. Tijdens het congres dat twee dagen duurt, wordt ook de jaarlijkse Bouw Award uitgereikt aan het beste bouwproject uit de zorg van dit jaar.

Willemineke Hammer, partner en architect bij EGM architecten, was een van de sprekers op het congres. Zij gaf samen met Liesbeth van Heel, programmasecretaris nieuwbouw van het Erasmus MC, een presentatie over het Erasmus MC. Onder de titel ‘een medische stad in een stad’, gingen zij dieper in op het proces vanaf het ontwerp tot de uiteindelijke realisatie van het ziekenhuis in hartje Rotterdam. De bouw van het grootste universitair medisch centrum van Nederland was en is in alle opzichten een logistieke uitdaging, waarbij visie, samenwerking en doorzettingsvermogen samenkomen. Tijdens de opening van het congres verbeeldde zandkunstenaar Gert van der Vijver het ziekenhuis op zijn eigen manier.  

Rondleiding

De in totaal negentig bezoekers kunnen op woensdag 20 april zelf een kijkje nemen in het nieuwe Erasmus MC in Rotterdam, dat in 2017 gereed zal zijn. Daarnaast wordt er diezelfde dag ook een bezoek gebracht aan het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, dat onlangs in gebruik is genomen. Voor EGM dat de rondleidingen in de twee ziekenhuizen mede organiseert, een mooie gelegenheid om samen met onze opdrachtgevers onze zorgprojecten ook internationaal onder de aandacht te brengen.

Kennisdeling voor betere zorg

Technologie neemt in de veranderende zorg een steeds belangrijkere positie in. Onder invloed van vergrijzing, beperkte beschikbaarheid van fossiele brandstoffen, nieuwe technologieën en de rol van nieuwe media verandert de gezondheidszorg in een snel tempo. De Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg (NVTG) focust zich sterk op deze voor de zorg maatschappelijk belangrijke aspecten. Dat komt dan ook tot uiting in het thema van het congres ‘Kennisdeling voor betere zorg wereldwijd’, dat in samenwerking wordt georganiseerd met het IFHE (International Federation of Hospital Engineering).