Koningin Máxima bezoekt Sophia Kinderziekenhuis

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis

Hare Majesteit Koningin Máxima bezocht op woensdag 22 mei het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het kinderziekenhuis.

Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum onthulde Koningin Máxima een standbeeld van Sophietje, de mascotte van het kinderziekenhuis. Tevens nam zij het eerste exemplaar in ontvangst van het jubileumboek Sophia Kookt, met daarin recepten en verhalen van patiëntjes en medewerkers. Gedurende het jaar zijn er verschillende activiteiten voor de patiëntjes, hun ouders, medewerkers en andere betrokkenen. Het Sophia Kinderziekenhuis is opgericht op 1 mei 1863 en is het langst bestaande kinderziekenhuis van Nederland.

 

Naast de specialismen Kindergeneeskunde en Kinderchirurgie beschikt het ziekenhuis ook over een afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/-psychologie (Bron: RVD). EGM architecten is onder meer betrokken bij de vernieuwing van het Sophia Kinderziekenhuis, het Geboortecentrum, het Oncologisch Centrum en de Verlosafdeling. Ook wordt de huisstijl ontwikkeld en uitgerold voor het gehele Sophia Kinderziekenhuis.