Nederlands ontwerp voor Frans ziekenhuis

Samenwerking EGM en KAAN voor CHU het nieuwe ziekenhuis van Nantes

EGM architecten en KAAN Architecten gaan samen een ontwerp maken voor het nieuwe ziekenhuis van Nantes. Dit doen zij in consortium met het Franse Pranlas-Descours architect et urbaniste (PDAA), het Nederlandse ingenieursbureau Valstar-Simonis, het Franse ingenieursbureau EVP Ingénierie en het Spaanse Boma Inpasa. Verder zijn Philippe Talbot et Associés, Cicad Consultants, TN+ and Peutz et associés onderdeel van het team.

Concurrentie

In totaal wist het Europese consortium zich met drie andere teams uit 23 inschrijvingen te kwalificeren. De overige geselecteerde consortia zijn AIA architecten dat gaat samenwerken met de Portugees Souto de Moura, het Frans-Belgisch Art & Build, bestaande uit Jean-Phlippe Pargade, studiebureau Artelia en stedenbouwkundige Signes Paysage en tenslottehet Franse Reichen et Robert bestaande uit Groupe 6 en de studiebureaus Ingerop, Setec en Berim. De consortia krijgen vanaf eind februari zes maanden de tijd om hun projectvoorstel in te dienen. Eind 2014 wordt een definitieve keuze gemaakt door Christiane Coudrier, directrice van het CHU Nantes.

Eerdere samenwerking EGM en KAAN

EGM architecten en KAAN Architecten werkten eerder samen op de site van het universitaire Erasmus Medisch Centrum. EGM architecten is verantwoordelijk voor het nieuwe Erasmus MC dat in 2017 de deuren opent van de totale nieuwbouw. KAAN realiseerde in 2012 het Onderwijscentrum.

 

Beeld: SAMOA, société d'aménagement de la métropole ouest atlantique