NRP Gulden Feniks 2015

Gebouw A Radboudumc als excellent voorbeeld transformatie

Radboudumc,EGM architecten,Aronsohn Constructies,Deerns, Peutz, Hurks Bouw en ULC hebben het project Radboudumc Gebouw A ingediend voor de NRP Gulden Feniks 2015. Het team dingt hiermee naar dé prijs ter bevordering en inspiratie voor hergebruik van de bestaande omgeving.

Voorbeeld van innovatieve energiezuinige projecten

Gebouw A is opgenomen in de Database Energiezuinig Gebouwd van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, voorheen AgentschapNL) en behoort daarmee tot de beste voorbeelden van innovatieve energiezuinige projecten in de gebouwde omgeving.

Geslaagde transformatie

Gebouw A is opgeleverd in 2014 en nu in gebruik als kantoor, dialysecentrum en restaurant. Een geslaagde transformatie van een bestaand gebouw waarbij de architectonische kwaliteit bewaard bleef, het Nieuwe Werken geintegreerd werd en energielabel steeg van F naar A. Het gebouw is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever binnen planning en budget opgeleverd. Gebruikers zijn enthousiast. Door toepassing van innovatieve inmeet- en tekentechniek ‘Point Cloud Modeling’ is het gebouw zelfs drie maanden eerder opgeleverd dan gepland. Gebouw A is verbonden met de centrale as van het Radboudumc en heeft een centrale plek gekregen binnen het masterplan ‘Radboudumc 2010-2040’.

 

Het Nieuwe Werken in een Monumentaal ziekenhuis