O|2 Lab genomineerd voor MIPIM Award

EGM met O2 enige Nederlandse architect genomineerd voor prestigieuze vastgoedprijs

Het O2 Labgebouw in Amsterdam, ontworpen door EGM architecten, is genomineerd voor de internationale MIPIM Award in de categorie Best Healthcare Development. De award is een erkenning voor de meest opmerkelijke en succesvolle projecten over de hele wereld. EGM is het enige Nederlandse architectenbureau dat dit jaar voor deze prestigieuze vastgoed award is voorgedragen. De awards worden jaarlijkse uitgereikt tijdens de internationale vastgoedbeurs MIPIM in Cannes.

Het multifunctionele O|2 Labgebouw aan de Amsterdamse Zuidas faciliteert topwetenschappelijk onderzoek naar Human Life Sciences. Het is het eerste universitaire gebouw in Nederland speciaal ontworpen voor instellingsoverstijgend onderzoek. Het gebouw vormt een belangrijke schakel tussen de vernieuwde campus van de Vrije Universiteit en het VU Medisch Centrum.

 

Bijzonder is dat de hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten van O|2 gebruikt worden door studenten en onderzoekers van zowel de VU als het Amsterdam UMC die samenwerken aan baanbrekend onderzoek. Het gemeenschappelijke gebruik heeft veel voordelen, zoals de installatie van state-of-the-art voorzieningen. Door deze gezamenlijke investeringen is het O|2 Labgebouw een laboratorium van internationaal topniveau geworden. EGM architecten werkte samen met Fokkema & Partners Architecten voor het interieurontwerp.

 

De MIPIM Awards worden op 15 maart uitgereikt tijdens ’s werelds belangrijkste vastgoedbeurs MIPIM in het Zuid-Franse Cannes. Andere genomineerden in de verschillende categorieën zijn onder andere Foster + Partners, Jean-Paul Viguier architecture, Herzog & de Meuron, Ateliers Jean Nouvel en Zaha Hadid Architects.

 

2018.01.29