Officiële opening Midden-Inn

Zelfstandig wonen met zorg, midden in Heerjansdam

De laatste details zijn afgewerkt en de sleutels zijn overhandigd: de bouw van woonzorgcentrum Midden-Inn in het centrum van Heerjansdam is afgerond. Op vrijdag 1 april 2016 werd de officiële opening gevierd van het door EGM architecten ontworpen centrum.

Multifunctioneel woonzorgcentrum

In het eerste weekend van april werd Midden-Inn officieel geopend door de Woningbouwverenging Heerjansdam, Aafje, de Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht en de Stichting Welzijn Senioren Heerjansdam. Bezoekers konden een kijkje nemen in het gebouw en kennis maken met alle activiteiten die het Midden-Inn straks te bieden heeft. Het woonzorgcentrum bestaat uit 36 appartementen, een multifunctionele ruimte en op elke verdieping een algemene ruimte.

Midden-Inn als ontmoetingsplek

Tijdens de officiële opening werd ook de naam van het gebouw onthuld: Midden-inn. Een  verwijzing naar een knusse herberg en naar de centrale plek die het gebouw inneemt. Niet alleen fysiek omdat het woonzorgcentrum midden in het dorp ligt, maar ook omdat het een mooie ontmoetingsplek is voor omwonenden, en de bewoners zo midden in de samenleving staan.

Het is een heel transparant en speels gebouw met veel lichtinval. Ruimtelijk en luchtig. Daarnaast zijn er ook ruimten voor dagactiviteiten, therapie, ontspanning en ontmoeting. Dit zorgt voor veel interactie met het dorp.

Architect John Mol

Toekomstbestendig woongebouw

Het woonzorgcentrum in de kern van Heerjansdam werd begin dit jaar opgeleverd en de eerste bewoners hebben hun intrek genomen in het gebouw. Een toekomstproof woongebouw, dat mensen met een lichte zorgvraag de kans biedt om langer zelfstandig te blijven wonen in een veilige, beschutte omgeving. Dankzij de hoogwaardige technologische voorzieningen kunnen bewoners ook in de appartementen blijven wonen als de zorgvraag toeneemt.