Opening dependance Erasmus MC - Daniel den Hoed

Nieuw radiotherapeutisch centrum Albert Schweizer Ziekenhuis

Op vrijdag 5 november 2010 werd in Dordrecht het nieuwe radiotherapiecentrum van het Erasmus MC - Daniel den Hoed geopend. De dependance is een onderdeel van de nieuwbouw van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk.

Nieuwe CT- en MRI-faciliteiten ASZ

Het nieuwe radiotherapeutisch centrum in Dordrecht bevat onder andere een CT- en MRI-ruimte met behandel- en nevenruimten, een moulage kamer, een fysisch laboratorium en medische- en elektronische werkplaatsen. Het gebouw kenmerkt zich door een grote mate van transparantie, toetreding van daglicht en contact met de buitenwereld. Samen met de wandvullende posters draagt dit bij aan de oriëntatie en het welzijn van de bezoekers en medewerkers.

Verwachting

Voor veel patiënten uit de regio brengt de nieuwe vestiging meer gemak, ze kunnen immers dichter bij huis worden behandeld. De uitbreiding was nodig om de verwachte groei van het aantal kankerpatiënten als gevolg van onder meer de vergrijzing op te vangen. Als alle 4 de bestralingsruimten in bedrijf zijn kunnen er in Dordrecht dagelijks 160 mensen bestraald worden.