Opening Kadoeler Breek Amsterdam

Levensloopbestendig wonen in een bijzonder woonzorg gebouw

Donderdag 7 juni werd Kadoeler Breek officieel geopend door regiodirecteur Ron Onverzaagt (Ymere) en wethouder Coby van Berkum (wethouder stadsdeel Amsterdam-Noord). Op 9 juni is er de opening voor wijkbewoners en zijn er activiteiten gepland. EGM architecten realiseerde samen met woningcorporatie Ymeredit grote nieuwbouw woon-zorgcomplex voor senioren in de Banne, Amsterdam-Noord. In dit bijzondere complex zijn 180 levensloopbestendige woningen gehuisvest en diverse zorg- en welzijnsvoorzieningen.

Terugkeren naar de nieuwbouw

Met de realisatie van Kadoeler Breek in Amsterdam-Noord is een bijzondere plek gecreëerd waar bewoners zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.


Het nieuwbouwproject bestaat uit 180 levensloopbestendige woningen (vrije- en sociale huur) voor oude en nieuwe bewoners. Bewoners uit de oudbouw konden terugkeren in de nieuwbouw.


Naast de levensloopbestendige woningen is er ook een uitgebreid dienstcentrum gerealiseerd, niet alleen toegankelijk voor bewoners van het complex, maar ook voor wijkbewoners.

 

Dienstencentrum

In het dienstencentrum zitten onder andere een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapie, thuiszorg, maarschappelijk werk, psychische hulp en een activiteitencentrum gevestigd. Bij de entree van het centrum is het restaurant Coco’s Keuken gesitueerd, een plek waar bewoners van het complex en mensen uit de wijk elkaar ontmoeten.

Groepswoningen

De nieuwbouw omvat ook vier kleinschalige groepswoningen van zorginstelling Cordaan voor oudere mensen met een verstandelijke beperking. Doordat deze groepswoningen op één verdieping liggen en verbonden zijn met elkaar door een centrale gang, hebben de bewoners veel bewegingsruimte. Vanaf de vides kijkt men uit op een binnenstraat, waar Coco’s keuken en andere voorzieningen hun ingang hebben. Duurzaam energiesysteem
Een uniek systeem voor Nederland, dat is het speciale energiesysteem dat in het complex is verwerkt. Het betreft een combinatie van stadswarmte en comfortkoeling. Hierbij wordt tijdens de winter de koude opgeslagen en deze weer gebruikt in de zomer om voor koeling te zorgen. Restwarmte van afvalverbranding zorgt dan weer voor de verwarming en warm kraanwater. De officiële opening voor bewoners van de nieuwbouw en genodigden is op donderdag 7 juni. Zaterdag 9 juni kunnen belangstellenden uit de wijk een kijkje nemen tijdens de open dag, vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur.

Bekijk hier de projectpagina van Kadoeler Breek Stuur een eCard van Kadoeler Breek