Opening Kinderverpleegafdeling OLVG

Veilige vrolijke omgeving met speel- en ontmoetingsplekken voor jong en oud

De nieuwe Kinderverpleegafdeling van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis wordt op woensdag 20 maart feestelijk geopend door tv-presentator en acteur Pepijn Gunneweg. Met de opening van de Kinderverpleegafdeling wordt de eerste fase van het moeder- en kindcentrum Anna Paviljoen afgerond.

Moeder- en kindcentrum

EGM architecten ontwierp in samenwerking met OTH architecten een centrum waarbij alles is gericht op het gezin. Een uniek zorgconcept waarbij de afdelingen Verloskunde, Neonatologie en Kindergeneeskunde volledig geïntegreerd zijn. Moeder en kind kunnen gedurende het gehele zorgproces bij elkaar blijven, ook als complexe medische zorg nodig is.

Kinderverpleegafdeling

De Kinderverpleegafdeling bevindt zich op de nieuwe vleugel van het ziekenhuis. De afdeling bevat vijftien ruime eenpersoons en tweepersoons kindersuites met onder andere een sanitaire unit, een multimedia terminal en rooming-in faciliteiten. Via een glaswand hebben alle suites visueel contact met het middengebied. Gordijnen zorgen voor voldoende privacy als dat nodig is. De helft van de kindersuites heeft uitzicht op de lichtstraat van het ziekenhuis, de andere helft kijkt uit op de Romaanse Kapel.

Ruimte om te spelen

In het zes meter brede middengebied tussen de suites is zoveel mogelijk rekening gehouden met kinderen van jong tot oud. Er zijn verschillende kleurrijke speel- en contactplekken met speelse elementen. Zo is er in de ontvangstbalie in het entreegebied een aquarium verwerkt, is er een speelhoek, een multimediahoek, een leeshoek en een kinderbios. Vanuit de huiselijke woonkamer bieden twee grote ramen uitzicht op het ziekenhuis. Met dit ontwerp kan het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis haar ambities verder vorm geven in een gastvrije, veilige en professionele omgeving voor kind en ouder(s). Een inspirerende omgeving waarin de totale integratie van de betrokken zorgspecialismen een grote meerwaarde vormt.