Parkziekenhuis MCA in de Hout haalbaar

Compact, topklinisch en toekomstgericht ziekenhuis in de Alkmaarderhout

In opdracht van de Gemeente Alkmaar heeft EGM architecten een haalbaarheidsstudie gedaan (Plan B) naar de terugvaloptie MCA (Medisch Centrum Alkmaar) in de Alkmaarderhout. Op 31 mei 2012 heeft de raad een motie aangenomen waarin het college van B&W wordt verzocht de terugvaloptie MCA in de Alkmaarderhout uit te werken.

Inmiddels heeft gemeente Alkmaar een plan B ontwikkeld. Plan B is in essentie het plan om het MCA de gelegenheid te geven op de huidige locatie in Alkmaar te ontwikkelen. De belangrijkste uitgangspunten van plan B zijn: ziekenhuis MCA blijft in de Alkmaarderhout, waarbij bereikbaarheid en parkeergelegenheid gegarandeerd zijn. Het gaat om een financieel haalbare en veilige ontwikkeling die de rentabiliteit en de continuïteit van het MCA ondersteunt.

 

Informatie

Door de compacte bouw ontstaat op de locatie in de Alkmaarderhout vanaf de eerste fase ruimte voor meer groen. Meer informatie is te lezen op de website van de gemeente Alkmaar Download via onderstaande link de brochure van Plan B, dat op verzoek van de gemeenteraad door het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar is opgesteld.