Politheek OLVG

Efficiënte en uitnodigende poliklinische apotheek

Uitnodigend en aantrekkelijk,met zicht op het proces

De poliklinische apotheek van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) is een efficiënte en uitnodigende apotheek. Veilig en klantvriendelijk. Een apotheek voor iedereen: van buurtbewoners tot bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis.

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6

X

De poliklinische apotheek bevindt zich op de begane grond aan de lichtstraat, de hoofdroute van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Hier worden geneesmiddelen en hulpmiddelen verstrekt aan iedereen. Aan patiënten die een afspraak hebben op de polikliniek of die na een ziekenhuisopname weer naar huis gaan, maar ook aan bezoekers, buurtbewoners en medewerkers van het OLVG. EGM architecten ontwierp deze moderne apotheek met een open, klantvriendelijke uitstraling en een super efficiënte backoffice.

Efficiënt en klantvriendelijk

De ronde displaywand met zelfzorgmiddelen en huidverzorgingsproducten vormt een duidelijke scheiding tussen front- en backoffice, waarbij de doorgang precies zicht biedt op de uitgifterobot voor geneesmiddelen. In de wand zijn uitgiftevakjes opgenomen, zodat de bestelde medicijnen via een robot direct voor de baliemedewerker beschikbaar zijn. Hierdoor hebben klanten een goed zicht op de producten. De hightech robot zorgt ervoor dat klanten sneller geholpen en draagt bij aan de veiligheid en daarmee aan het imago van betrouwbaarheid.

 

Moderne uitstraling

Het interieur heeft lichte kleuren en afgeronde vormen. De combinatie van een wit Corian balieblad, moderne houtprints en een plafond van groene double satin acrylaatplaat, zorgt voor een moderne uitstraling. Speciale aandacht is besteed aan vriendelijke, duurzame verlichting in de vorm van indirecte led-armaturen.

 

Erkenningen

Zorginnovatieprijs 2014 - nominatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!