Reinier de Graaf Gasthuis in bedrijf

Patiënten zijn verhuisd en de poliklinieken geopend

Op vrijdag 28 augustus verhuisden de patiënten met een interval van twee minuten naar het gloednieuwe Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Een bijzondere en nauwkeurige operatie waar, nadat de laatste patiënt werd binnengebracht, tevreden op kan worden teruggekeken.

Eerste baby

Om 11.13 uur werd de eerste baby al geboren op de nieuwe afdeling Verloskunde. Een extra feestelijke gebeurtenis voor de ouders en zeker ook voor de medewerkers van het nieuwe Moeder en Kind Centrum van het Reinier de Graaf Gasthuis. Het nieuwe centrum telt 9 verloskamers en biedt veel meer flexibiliteit voor ouders om bij hun kind te zijn.

Officieel in gebruik

Maandag 31 augustus 2015 openden de poliklinieken en kon er worden gestart met de eerste reguliere afspraken. Zo werd zelfs van de eerste bloedafname een klein feestje gemaakt. Het Reinier de Graaf is helemaal klaar voor de ruim 450.00 mensen die voor ziekenhuiszorg in hun directe omgeving een beroep zullen doen op het ziekenhuis.

Westlandse bloemenpracht

Patiënten, medewerkers en bezoekers zijn het erover eens. Het nieuwe ziekenhuis is een verademing. Warme kleuren en veel licht maken het gebouw vriendelijk en uitnodigend. De wekelijkse bloemenpracht die tuinders, telers en bloemisten uit het Westland het komende jaar aan het ziekenhuis aanbieden draagt daar zeker aan bij.

 

EGM architecten is trots op het nieuwe ziekenhuis en wenst de medewerkers, de patiënten en de bezoekers van het Reinier de Graaf Gasthuis heel veel succes in hun nieuwe omgeving.

 

2015.09.04