Revit-bijeenkomst

Revit-gebruikersbijeenkomst bij EGM architecten

Op donderdag 16 september j.l. is door Cadac onze leverancier van Autodesk Revit Architecture, de vierde Revit-gebruikersbijeenkomst georganiseerd.Uiteraard bood EGM als omvangrijke Revit-gebruiker aan Cadac de mogelijkheid en ruimte om de bijeenkomst in EGM's nieuwe huisvesting aan de Wilgenbos in Dordrecht te organiseren.

Ruim 100 deelnemers, afkomstig van diverse architectenbureaus, adviesbureaus en aannemers, hebben de presentaties bijgewoond in diverse presentatieruimtes binnen het kantoorgebouw van EGM. Daarna zijn de deelnemers rondgeleid in het kantoor. Namens EGM waren een aantal Revit-tekenaars en de leden van het BIM-beleidsteam betrokken.

EGM verzorgde een presentatie over de invoering van Revit binnen EGM en het gebruik van Revit in de praktijk bij een aantal projecten, zoals het Woonzorgcentrum Prinsenbeek, het Reinier de Graaf Gasthuis en het Onderzoek- en diagnostiekgebouw VUmc, Amsterdam . Daarbij werd ook ingegaan op de uitdagingen die de praktijk van alledag stelt aan het werken met Revit als 3D-BIM-pakket. Dit werd door de deelnemers erg gewaardeerd als een inzichtelijk 'kijkje in de keuken'.

Beleid

Binnen de bouwwereld vervult EGM een voortrekkersrol door met haar methodiek op diverse niveaus de werking en toepasbaarheid van Revit te toetsen. Hierover communiceren wij uitvoerig met externe bureaus. Naast de stand van zaken tonen wij bezoekers hoe EGM met Revit werkt en onderzoeken wij ook mogelijke gemeenschappelijke belangen. Dit met name ter bevordering van interdisciplinaire projectintegratie.

EGM werkt ook intern aan een Revit-platform. Hiervoor werd een BIM-beleidsteam opgericht en kunnen de Revit-gebruikers periodiek kennis uitwisselen tijdens een Revit-café. Om aan te kunnen sluiten met de eigen werkmethodiek worden eveneens interne opleidingen georganiseerd.