Samenwerking GPR Zorg

EGM sluit aan bij één van zes pilotprojecten rondom ontwikkelingen van GPR Zorg

EGM draagt bij aan één van de zes pilotprojecten rondom de ontwikkelingen van GPR Zorg door optimalisatie van de energiezuinigheid. Het nieuwe dag- en woonverblijf in Dordrecht scoort met een prima GPR score goed op comfort en duurzaamheid.

Zorg als duurzaamheidsinstrument

GPR Zorg is het duurzaamheidsinstrument voor zorginstellingen met eigen vastgoed (ouderenzorg, gehandicaptenzorg en psychiatrie) en eigenaren van zorgvastgoed zoals corporaties en gemeenten. Ter ontwikkeling van dit nieuwe duurzaamheidsinstrument maakte EGM deel uit van een samenwerkingsverband tussen zorginstellingen, architecten, gemeenten en Syntrus Achmea Vastgoed.

Breed draagvlak pilotpartners

De gemixte samenstelling van de projectgroep naast de pilotpartners en Syntrus Achmea Vastgoed, zorgt voor een breed draagvlak. Succesvol pilotproject GPR Zorg is onderdeel van GPR Gebouw en vertegenwoordigt gebouwen met de gebruiksfunctie wonen voor zorg. GPR Zorg is samen met de doelgroep ontwikkeld. In 6 pilotprojecten is het instrument uitvoerig getest. Het multifunctionele dag- en woonverblijf in Dordrecht is één van die pilotprojecten.

Brandveiligheid, akoestiek en daglichttoetreding

De nieuwbouw voor opdrachtgever ASVZ (een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking) biedt huisvesting aan dagbestedingsactiviteiten en twee woongroepen van elk acht bewoners. Het project, ontworpen door EGM architecten, omvat een compact gebouw van twee verdiepingen dat samen met een ingetogen uitstraling zorgvuldig in het landschap past. EGM heeft onder andere de brandveiligheid, akoestiek en daglichttoetreding uitgewerkt. Daarnaast is de energiezuinigheid van het gebouw geoptimaliseerd. 

GPR gebouw

Het project staat aan de basis van de ontwikkeling van de GPR gebouw berekening. De ontwikkelaar van GPR software is erg blij met de samenwerking met de projectgroep en de pilotpartners waar EGM onderdeel van is.

 

De bereidheid van marktpartijen om GPR zorg in een vroeg stadium in de praktijk te testen was uiterst waardevol voor het ontwikkeltraject. Het instrument werd zo direct getoetst aan de praktijk van de doelgroep. Wensen konden direct omgezet worden en waardevolle feedback droeg bij aan de optimalisering van het rekeninstrument.