Scholen denken mee

werkstukprijsvraag voor basisscholen

EGM architecten en Vlietland Ziekenhuis organiseren prijsvraag voor basisscholen

PERSBERICHT
Dinsdag, 11 november, 2008

Het Vlietland Ziekenhuis en EGM architecten organiseren samen een werkstukprijsvraag voor drie basisscholen in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen. Aanleiding is het nieuwe Vlietland Ziekenhuis in Schiedam dat op 30 december zijn deuren opent. De leerlingen krijgen op 24 november op hun eigen school te horen wie de prijswinnaars zijn, de prijzen worden dan ook uitgereikt.

Omdat het ziekenhuis een regiofunctie heeft doen er aan deze prijsvraag drie basisscholen mee: De Violier in Schiedam, Het Spectrum in Maassluis en Dr. H. Bavinckschool in Vlaardingen.

Healing environment

Healing environment is een belangrijk onderscheidend aspect van het nieuwe ziekenhuis. De leerlingen kregen daarom als opdracht mee een omgeving te tekenen, waarin zij als zij ziek zouden zijn het liefst beter zouden willen worden. Drie architecten van EGM hebben op de scholen een presentatie gegeven over het nieuwe ziekenhuis, om zo de leerlingen nog meer te inspireren. Dat dit heeft gewerkt blijkt wel uit het feit dat er al tientallen tekeningen en werkstukken zijn gemaakt, zowel individueel als in groepsverband.


EGM architecten en het Vlietland Ziekenhuis zullen de komende weken de tekeningen verzamelen en jureren. De jury wordt gevormd door Pieter Walraad, architect van het Vlietland Ziekenhuis en het afdelingshoofd mevr. Rexwinkel, een kinderarts mevr. Hentzen en een kindpatiëntje van het Vlietland Ziekenhuis. De prijsuitreiking vindt plaats op 24 november, waarbij alle drie de scholen apart bezocht zullen worden.