Wensen van nabestaanden

Rusthof is optimaal voorbereid op de wensen van nabestaanden.

Ter gelegenheid van de officiƫle opening van crematorium Rusthof houdt Rusthof op 30 mei open huis. Er is er een gevarieerd programma met onder andere rondleidingen, lezingen en activiteiten. Een van die activiteiten is de bezichtiging van de door EGM architecten ontworpen nieuwe rouwkamers, die 24 uur per dag voor nabestaanden beschikbaar zijn.

Nieuwe rouwkamers

Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van afscheid nemen en herdenken. De trend van nu is maatwerk. Mensen willen de uitvaart van een dierbare geheel naar eigen wens invullen. Een voorbeeld hiervan zijn de zes door EGM architecten ontworpen 24-uurs rouwkamersin de vleugel aan de noordzijde van de patio. Hier kunnen nabestaanden dag en nacht terecht om afscheid te nemen. Materiaalgebruik, kleurgebruik daglicht en uitzicht en zorgen er onder andere voor dat de bezoeker niet het gevoel krijgt in een rouwcentrum te zijn.

Koffiekamer

Naast de nieuwe rouwkamers heeft EGM ook de koffiekamer opnieuw ingericht en uitgebreid. De ruimte kan nuin tweeën gesplitst worden, zodat er als het nodig is twee groepen terecht kunnen. De ruimte kan ook gebruikt worden voor avondcondoleances vanuit de rouwkamers.

Programma

Tijdens het Open Huis vertellen medewerkers van Rusthof wat de mogelijkheden zijn op het gebied van afscheid nemen, worden er lezingen gegeven, zijn er rondleidingen enkinderactiviteiten. Er worden foto's getoond van dede recente verbouwing en er wordt eenpresentatie gegeven over uitvaarten volgens de Antiliaanse en Islamitische traditie.

Week van de Begraafplaats

De Open Dag valt op de eerste dag van de Week van de Begraafplaats (30 mei-7 juni). Er worden in deze periode op veel begraafplaatsen in Nederland activiteiten georganiseerdmet als thema ‘ik vergeet je niet’. Essenhof in Dordrecht is samen met Rusthof een van de begraafplaatsen en crematoria die hier aan meedoen.

 

2015.05.26